Bezkofeinová káva

Bezkofeinová káva

Bezkofeinová káva

Existují jen dvě metody odstranění kofeinu. První z nich je tzv. nepřímá metoda, kdy jsou použita organická rozpouštědla. Zelené zrno se nejprve napaří vodní parou tak, aby nabylo na objemu a otevřelo se. To je základ pro snadnější průnik rozpouštědla do zrnka kávy, kde se na rozpouštědlo samotný kofein přirozeně váže. Rozpouštědlo s navázaným kofeinem se odstraní pomocí opětovného napařování. Vše se opakuje do doby, než se zbaví zrno i posledních stop po rozpouštědlu a následuje fáze sušení.

Druhý způsob nazýváme mokrá metoda. Jde o nákladnější metodu jejíž princip spočívá v namáčení kávových zrn ve vodě, jež ovšem s sebou bere i aroma kávy. Kofein je tímto způsobem vylouhován pomocí uhlíkových filtrů. Po usušení zrn se za zbytková voda obsahující aromatické látky odpařením redukuje na koncentrát. Tím se následně zrna postříkají, aby se eliminovala zráta cenné vůně.

Zobrazit: seznam / mřížka
Zobrazit:
Řadit podle:
Kolumbie Decaf 250g
Bezkofeinová káva Existují jen dvě metody odstranění kofeinu. První z nich je tzv. nepřímá metoda..